Tészta hozzávalói:
- 30 dkg liszt
- 4 db tojás
- 25 dkg kristálycukor
- 45 dkg sárgarépa (reszelt)
- 15 dkg dió (aprított)
- 2 dl étolaj
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet só
Máz hozzávalói:
- 25 dkg mascarpone
- 2 evőkanál porcukor
- 5 dkg margarin (szoba hőmérsékletű)
Díszítéshez:
- kb. 10 dkg dió (aprított)
Elkészítés: (csatos tortaforma átmérője: 24 cm)
1. A lisztbe belekeverjük a sütőport és a sót. A tojást a kétféle cukorral habosra kikeverjük, majd belekeverjük az étolajat. A lisztes keverékbe először a cukros-tojást keverjük bele, majd hozzáadjuk a lereszelt (kis lyukú reszelőn) sárgarépát és az aprított diót. Az egészet jól összekeverjük.
2. Kivajazott, lisztezett tortaformába beleöntjük a répamasszát. Előmelegített sütőben 170 °C-on, kb. 85 percig sütjük (én sütőpapírt tettem a tetejére).
3. Közben elkészítjük a mázat: A máz összes hozzávalóit alaposan összekeverjük.
4. Mikor megsült (tűpróba) kivesszük a tortaformából, megvárjuk amíg teljesen kihűl és akkor egyenletesen rákenjük a mascarponés mázat. Tetejét tetszés szerint díszíthetjük.
Tündi konyha receptje.
Tündi konyhájából kaptuk ezt a remek receptet.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!