A tésztához:
- 6 tojásfehérje
- 6 evőkanál cukor
- 4 evőkanál liszt
- 4 evőkanál apróbbra vágott dió
- 5 dkg vaj, olvasztott
- 1 kávéskanál sütőpor
A krémhez:
- 6 tojássárgája
- 1 ,5 dl tej
- 5 dkg cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 4 evőkanál liszt
- 5 dl habtejszín
- 16 db piskótatallér
A tészta hozzávalóiból szokásos módon piskótát sütök: a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verem, hozzáadom az olvasztott, de nem meleg vajat, a sütőporral elkevert lisztet és a darabos diót. Egy 20 × 30 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelek. A tésztamasszát beleöntöm, és 180°C-ra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütöm. A papírt lehúzom, és hagyom kihűlni.
A krémhez a tejszínt kemény habbá verem. A többi hozzávalókat simára keverem, és vízgőz felett sűrű krémmé keverem elektromos mixerrel. Hagyom kihűlni. A felvert tejszínt kanalanként adagolom a főzött krémhez, és fokozatosan habosra, kemény habbá verem.
A tészta tetejére simítom a krém felét, majd kirakom a tallérokkal. Csokis bevonatú volt az enyém, meggyes töltelékkel. Nem lett teljesen elég, mivel csak 11 db volt a csomagban, a többi 5 db-ot sima tallérral pótoltam. Ezeket csokoládés tejbe mártottam. A tallérokra jött a megmaradt krém, kicsit berácsoztam, majd végül csokireszelékkel megszórtam.
Jó étvágyat kívánok hozzá! A krém nem édes, ha valaki az édesebbeket kedveli, akkor tegyen több cukrot bele!
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!