A tésztához:
- 2 tojás
- 22 dkg cukor
- 6 dkg vaj
- 1 csomag vaníliás cukor
- citromlé ízlés szerint
- 15 dkg darált dió
- 22 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
- 4 evőkanál tej
Továbbá:
- magozott meggy (kb. fél üveg)
- 3 dkg mandulapehely
- 20 × 30 cm-es tepsi
- sütőpapír
A vajat, a cukrokat és a tojásokat habosra keverjük, majd hozzáadjuk a diót, a citromlevet, a tejet és a sütőporral elkevert lisztet. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, elsimítjuk. A meggyel és a mandulapehellyel megszórjuk és sütjük. Finom, roppanós a teteje, de mandula helyett vágott dióval is megszórhatjuk.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!