Tészta:
- 40 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 10 dkg porcukor
- 4 tojássárgája
- 25 dkg margarin
Töltelék:
- 40 dkg darált dió
- 30 dkg porcukor
- 4 tojásfehérje
- 10 dkg savanykás lekvár
A tetejére:
- olvasztott csokoládé
A lisztet a sütőporral és a porcukorral összevegyítjük, majd a tojássárgájákkal és a margarinnal rugalmas tésztává gyúrjuk. Lisztezett deszkán 2-3 mm vastagra nyújtjuk és alaposan kivajazott, 5-6 cm átmérőjű kosárka formákat kibélelünk vele. Minden kosárkába 1-1 kiskanálnyi lekvárt teszünk, majd beborítjuk a töltelékkel. Ehhez a darált diót elkeverjük a porcukorral, majd a tojásfehérjékből vert kemény habot is beleforgatjuk. A megtöltött kosárkákat tepsire sorakoztatjuk és 180°C-ra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt szép pirosra megsütjük. Ha kihűltek, a formákból kiemeljük őket és csokoládét csurgatunk a tetejére.
Kovácsné Szepesi Ági receptje.