- 15 dkg finomliszt
- 15 dkg darált dió
- 20 dkg kristálycukor
- 2 tojás
- 10 dkg margarin
- 9 evőkanál víz
- 1 kávéskanálnyi szódabikarbóna
- 3 evőkanál szederlekvár
- 1 csomag sütőpor
- friss szeder a tetejére
A tojást a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a langyos margarint, a vizet, a szódabikarbónát, a lekvárt, a diót és a sütőporral elkevert lisztet. Vajazott, lisztezett tepsibe öntjük a masszát, és a tetejét friss szederrel megszórjuk. Előmelegített sütőben, közepes lángon megsütjük. Tálaláskor ízlés szerint porcukorral megszórhatjuk.
Drávai Szabina receptje.
Szabina szeretettel vár Benneteket Ötlet Konyhájában, ahol sok-sok finomság kerül az asztalra nap mint nap!