A tésztához:
- 35 dkg liszt
- 15 dkg darált dió
- 20 dkg porcukor
- 25 dkg margarin
- 1 tojássárgája
- 1 egész tojás
- késhegynyi sütőpor
A krémhez:
- 2 tojás
- 4 evőkanál cukor
- 20 dkg margarin
- kevés kakaópor
A forgatáshoz:
- darált dió
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, vékonyra kinyújtjuk, kisebb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, a karikákat megsütjük. Ha az alja már szép színt kap, akkor már jó, ne süssük túl.
A krémhez a tojásokat cukorral gőz fölött sűrűre főzzük. Ha kihűlt, összekeverjük a margarinnal, majd a kakaóporral megszínezzük barnára, de nem kell, hogy nagyon sötét legyen.
A kihűlt kekszeket hármasával összeragasztjuk a krémmel, az oldalát is bekenjük, majd végiggurítjuk a darált dióban. Tálcára rakjuk. Amikor a töltéssel készen vagyunk, fél tábla ét csokit kevés étolajjal felolvasztunk, és a sütemények tetejére kiskanállal teszünk, eligazítjuk kör alakban.
Ez nagyon finom sütemény, bármely ünnephez kiváló édesség.
Petrás Zsuzsanna receptje.