A tésztához:
- 70 dkg finomliszt
- 3 dl langyos tej
- 1 tojás
- 10 dkg olvasztott vaj
- 10 dkg kristálycukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 5 dkg élesztő
- csipet só
A tészta lekenéséhez:
- baracklekvár
A töltelékhez:
- darált dió
- cukor
A kalács lekenéséhez:
- 1 felvert tojás
Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalókkal kidagasztjuk. Meleg helyen duplára kelesztjük. A tésztát 4 cipóra vesszük, ujjnyi vastagra kinyújtjuk, lekvárral lekenjük, cukrozott dióval megszórjuk és feltekerjük, mint a bejglit. Mind a négynél így járunk el. Kettőt összetekerünk és kivajazott 2 db kalácsformába tesszük. 1/2 órát még hagyjuk kelni, majd felvert tojással lekenjük és 200°C-on tűpróbáig sütjük.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!