Alap:
- 8 tojásfehérjét
- 30 dkg cukorral kemény habbá verünk, majd hozzáadjuk
- 6 tojássárgáját
- 20 dkg darált diót
- 4 evőkanál zsemlemorzsát
- 1/4 csomag sütőport
Krém:
- 2 dl tejet és
- 4 dkg réteslisztet sűrűre főzünk, majd hagyjuk kihűlni
- 20 dkg porcukrot
- 25 dkg margarinnal habosra kikeverünk
- majd hozzáadjuk a tésztából kimaradt 2 tojássárgáját
- 1 csomag vaníliás cukrot, és belekeverjük a kihűlt főzött krémet
Egy közepes méretű tepsi aljára ostyalapot fektetünk, ráöntjük a tésztamasszát, és forró sütőbe téve, 180°C-on kb. 20 percig sütjük. Végezzünk tűpróbát! A kész krémet rákenjük a kihűlt tésztára, meghintjük csokoládéreszelékkel, és kockákra vágva kínáljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Egri Diána receptje.