Tészta:
- 50 dkg liszt
- 2 dl tej
- 1 evőkanál tejföl
- 3 dkg élesztő
- 2 tojássárgája
- 10 dkg margarin vagy 1 dl olaj
- 5 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- csipet só
Töltelék:
- bármilyen sütésálló lekvár
- 15 dkg dió
- 10 dkg porcukor
- 2 evőkanál lekvár
A megkenéshez:
- 2 kis tojás – külön a sárgája és a fehérje
Langyos tejben megfuttatjuk az élesztőt. Az átszitált lisztet a kovásszal, tojássárgákkal, cukorral, margarinnal, sóval, vaníliás cukorral és a citromhéjjal ízesítve jól megdagasztjuk, majd letakarva a duplájára kelesztjük. Ezután ujjnyi vastagra nyújtjuk, és kb. 8 × 8 cm-es négyzetekre szabjuk. A lekváros közepére lekvárt, a dióséba cukorral és lekvárral kikevert diót teszünk, majd feltekerjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és megkenjük előbb tojássárgájával, azután tojásfehérjével, majd közepes lángon aranysárgára sütjük.
Borsi Józsefné Gángó Erika receptje.