A tésztához:
- 5 tojás
- 15 dkg porcukor
- 25 dkg liszt
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 citrom
A krémhez:
- 3 tojássárgája
- 5 dkg porcukor
- 10 dkg margarin
- 15 dkg darált dió
A piskótalapok lekenéséhez:
- baracklekvár
A mázhoz:
- 20 dkg porcukor
- 3 evőkanál citromlé
- 1 evőkanál forró víz
A tésztához felverjük a tojásfehérjét, majd belekeverjük a porcukrot, a tojássárgáját, a lisztet, a szódabikarbónát, a citrom reszelt héját és a citrom levét. A tepsit (25 × 39 cm) kibéleljük sütőpapírral és a tésztát aranysárgára sütjük kb. 200°C-on.
A töltelékhez a tojássárgáját a porcukorral gőz fölött addig keverjük, amíg megsűrűsödik. A habosra kikevert margarinhoz hozzáadjuk a darált diót, majd a kihűlt masszával összedolgozzuk. Amikor a tészta kihűlt, kettévágjuk, lekvárral megkenjük és megtöltjük a diókrémmel. A tetejét bevonjuk az 1 evőkanál forró vízzel alaposan kikevert citromos porcukorral és darabolt dióval megszórjuk.
Tálalás előtt 30 percig hűtőszekrénybe tesszük, majd szeletelve kínáljuk. (Kevés kis meggyszörpöt cseppentettem a mázba.)
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!