Tészta:
- 60 dkg liszt
- 3 tojássárgája
- 1 dl olaj
- 10 dkg cukor
- 3 dkg élesztő
- csipet só
- 3 dl tej
Töltelék:
- 30 dkg darált dió
- 10 dkg porcukor
- 3 evőkanál eperlekvár (ezeket csak össze kell keverni)
A tésztához az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben, majd összedolgozzuk a liszttel, a tojássárgákkal, sóval, cukorral és az olajjal. Alaposan megdagasztjuk, és langyos helyen a duplájára kelesztjük. A megkelt tésztát lisztes deszkán fél ujjnyi vastagra nyújtjuk, és nagy kockákra felvágjuk. Az elkészített tölteléket a közepére rakjuk, és a végeit behajtva feltekerjük. Végül tojással megkenjük és, megsütjük.
A képen a fenti recept bejgli formára tekerve, és úgy elkészítve látható.
Borsi Józsefné Gángó Erika receptje.