Piskóta:
- 4 tojás
- 15 dkg liszt
- 15 dkg porcukor
- 4 evőkanál víz
- 0,5 dl olaj
- 1 sütőpor
Krém:
- 1vanília ízű pudingpor
- 3 dl tej
- 15 dkg cukor
- 2 vaníliás cukor
- 20 dkg margarin vagy vaj
- 20 dkg darált dió
Tetejére:
- 3 dl növényi tejszín
A tésztához a tojások fehérjét a cukor felével keményre felverjük. A tojássárgákat habosra keverjük a maradék porcukorral. Felváltva hozzákeverjük a vizet és a sütőporral elkevert lisztet. Az olajat is belekeverjük, majd óvatosan hozzáforgatjuk a felvert tojásfehérjét. Zsírozott, lisztezett (vagy sütőpapírral bélelt tepsibe (22 x3 6 cm) simítjuk és 180 °C-ra előmelegített sütőben körülbelül. 25 percig sütjük. Közben a krémhez a tejben sűrűre főzzük a pudingport és a cukrot. Végül hozzákeverjük a vaníliás cukrot is. Ha langyosra hűlt, hozzákeverjük a kihabosított, puha margarint és a darált diót (keveset tegyünk félre a díszítéshez). A krémet a kihűlt piskótára kenjük és bevonjuk a keményre felvert tejszínhabbal. Tetejét a félretett darált dióval megszórjuk.
Pethes Judit receptje.