A tésztához:
- 40 dkg liszt
- 10 dkg porcukor
- 15 dkg margarin
- 4 tojássárgája
- 1 citrom reszelt héja
- 1-2 evőkanál tejföl
A töltelékhez:
- 4 tojásfehérje kemény habja
- 20 dkg darált dió
- 3 evőkanál baracklekvár
- 10 dkg porcukor
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, két részre osztjuk. Az egyik felét 25 × 39 cm-es tepsibe reszeljük vagy nyújtjuk. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, hozzákeverjük a darált diót és a lekvárt. Rásimítjuk a tésztára, majd a tetejére ráreszeljük a másik fele tésztát. 180°C-ra előmelegített sütőben világosra sütjük.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!