Piskóta:
- 8 tojásból sütök egy piskótát
Tésztalapok:
- 10 dkg margarin
- 3 evőkanál méz
- 2 tojás
- 2 teáskanál szódabikarbóna
- annyi liszt, hogy nyújtható legyen a tészta
A mézet meg kell kicsit melegíteni, és a többi anyaggal együtt kidolgozni. Két lapban kell megsütni zsírozott lisztezett tepsi hátán, ugyanakkora méretben, amekkora a piskótánk is.
Krém:
- 25 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 5 dl tej
- 5 evőkanál rétesliszt
A margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverni. A lisztet a tejben megfőzni, kihűteni, majd az előző krémmel együtt habosra kikeverni.
Lehet tölteni: alsó lap, a krém fele, rá a piskóta, megint krém, felső lap és végül a máz.
Máz:
- 2 tojásfehérje
- 15 dkg cukor
- kevés citromlé
Díszítés:
- 3 evőkanál forró víz
- kakaópor
A tojásfehérjét a cukorral és a citromlével gőz felett felverni jó keményre, majd a tészta tetejére simítani. A díszítéshez a 3 kanál forró vizet kakaóporral kikeverni, rácsurgatni a mázra, és elhúzgálni késsel ferdén egyik oldalra, majd rá merőlegesen is.
Badics Károlyné receptje.