Tészta:
- 15 dkg liszt
- 1 késhegynyi só
- 4 dkg olvasztott zsír
- 1 egész tojás
- fél csomag sütőpor
- 2,5 dl tej
Töltelék:
- 10 dkg vaj,
- 1 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg cukor
- 2 tojássárgája
- 2 tojásfehérje habja
- 1 kávéskanál sütőpor
- citromlé
- 18 dkg búzadara
- tej
A lisztet a gyúródeszkára tesszük, közepébe gödröt vájunk, ebbe beletesszük a sót, az olvasztott zsírt, a tojást, (ez esetben el is maradhat), a sütőport és negyed liter tejet. A masszát hólyagosra dolgozzuk, cipót formálunk belőle, és lefedve pihenni hagyjuk. Egy belisztezett abrosz felett annyira kifeszítjük, míg átlátszóvá nem válik, olvasztott zsírral bekenjük, a tölteléket egyenletesen beleszórjuk, zsírral belocsoljuk, s az egészet az abrosz felemelésével besodorjuk, majd óvatosan a bezsírozott tepsibe tesszük. A sütési idő kb. 1 óra.