- 12 dkg vaj
- 3 szikkadt zsemle
- 20 dkg búzadara
- 4 dl tej
- 4 tojás
- csipetnyi só
- 1 citrom héja reszelve
- 1 csomag vaníliás cukor
- kevés zsemlemorzsa sűríteni
- 40 dkg mélyhűtött málna
- 12 dkg porcukor
- 1 citrom leve
- 10 dkg zsemlemorzsa
- 8 dkg vaj
A darát beleöntjük a hideg tejbe, a vaníliás cukorral és a citromhéjjal együtt jól összekeverjük, kb 1/2 órán át hagyjuk dagadni. A zsemlét apró kockákra vágjuk, a vajat megolvasztjuk, aranysárgára pirítjuk benne a szemlekockákat. Belekeverjük a darába, és a masszát egy órán át pihentetjük. A 4 tojást egy csipetnyi sóval felverjük, majd belekeverjük a masszába, az egészet további 20 percig pihentetjük ( ha túl lágy lenne, egy kevés zsemlemorzsát keverjünk bele ). A málnát a porcukorral egyszer felforraljuk, majd szitán áttörjük. Citromlével ízesítjük, melegen tarjuk. Közben a masszából kicsi gombócokat formálunk, amiket forrásban lévő sós vízbe rakva gyengén forralva 8-10 percig főzzük. A vízből kivéve szitán lecsepegtetjük. Ezalatt 8 dkg vajon aranysárgára pirítjuk a zsemlemorzsát, beleforgatjuk a lecsepegtetett gombócokat. Málnaszószban tálaljuk, ízlés szerint porcukorral szórjuk.