A tésztához:
- 25 dkg margarin
- 20 dkg cukor
- 4 tojás
- 20 dkg liszt
- 10 dkg darált mandula
- fél csomag sütőpor
A krémhez:
- 2 csomag eperízű pudingpor
- 12,5 dkg margarin
- 6 dl tej
- 20 dkg eper
- 3 evőkanál cukor
A tetejére:
- 30 dkg eper
- színtelen cukrozott tortazselé
A tésztához a vajat cukorral habosra keverjük, majd egyenként beledolgozzuk a tojásokat. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a mandulával, és a krémbe dolgozzuk.
Kibélelünk egy kis tepsi formát sütőpapírral, amit előtte vajazzuk ki. Beleöntjük a masszát, és 180°C-ra előmelegített sütőben készre sütjük kb. 35 perc alatt.
A krémhez kevés tejjel és a cukorral kikeverjük a pudingot, beleöntjük a maradék tejbe, amibe előzőleg beletettük a fél csomag margarint, majd lassú tűzön sűrű krémet főzünk belőle. Teljesen kihűtjük.
A süteményről lehúzzuk a papírt és kettévágjuk. Megkenjük krémmel (a tetejére hagyunk belőle), majd rátesszük a feldarabolt epreket és befedjük a tetejével. A sütemény tetejét bekenjük krémmel, és a hosszában felvágott epreket virágformában rakjuk ki.
A tortazselét a rajta levő utasítások szerint elkészítjük, és bevonjuk vele a sütit. Legalább 5 órahosszára hűtőbe tesszük.
Kránicz Györgyi receptje.