- 10 dkg zsír
- 1 tojás
- 20 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- reszelt citromhéja
- 3 dkg kakaópor
- 25 dkg liszt
- 2,5 dl tej
Csokimáz:
- 2 egész tojás
- 1-2 evőkanál tej
- 1 kávéskanál liszt
- 2 szelet csokoládé
- 5 dkg vaj
10 dkg zsírt 1 egész tojással és 20 dkg cukorral habosra kavarunk. Ezután 1 csomag vaníliás cukrot, citromhéjat, 3 dkg kakaót és 25 dkg lisztel adunk hozzá. 2,5 dl tejjel csomómentesre keverjük. Csokimáz: 2 egész tojást 1-2 evőkanál tejjel, 1 kávéskanál liszttel sűrűre főzünk. Ezután 2 szelet olvasztott csokoládét és 5 dkg vajat adunk hozzá. Kilisztezett, zsírozott tepsiben sütjük. A krémet még melegen a tészta tetejére öntjük, és késsel egyenletesen elsimítjuk. Végül csokoládédarával meghintjük.