Tészta:
- 6 tojásfehérje
- 6 evőkanál cukor
- 2 evőkanál liszt
- fél csomag sütőpor
- 15 dkg darált mogyoró
- 1 evőkanál olaj
- kb. 1 kis üveg mogyorókrém
- kevés tej
- 15 dkg háztartási keksz
Krém:
- 6 tojássárgája
- 25 dkg cukor
- 5 dl tej
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 3 evőkanál liszt
- 10 dkg csokoládé
- 25 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
A tetejére:
- 2 dl habtejszín
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá felverjük. Óvatosan beledolgozzuk a cukrot, a sütőporral elvegyített lisztet, a darált mogyorót, és belecsurgatjuk az olajat. Az így kapott masszát egy közepes méretű tepsibe simítjuk, majd előmelegített sütőben 180°C-on megsütjük. Közben a tojássárgáját habosra keverjük a cukorral, néhány evőkanál tejjel, majd a pudingporral és a liszttel simára keverjük, és a felforrósított többi tejhez adva krémet főzünk belőle. Kettéosztjuk. Az egyik felébe belekeverjük a megolvasztott csokoládét, majd langyosra hűtjük. A felhabosított porcukros margarin egyik felét a sárga, másik felét a csokis krémbe vegyítjük. A tésztát megkenjük a mogyorókrémmel, rásimítjuk a sárga krémet, ezt beborítjuk tejbe mártogatott háztartási keksszel. Ráegyengetjük a csokis krémet, a tetejére pedig a tejszínből felvert kemény habot kenjük. Fogyasztásig a hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
Jó étvágyat!
Váradi Gabriella receptje.