- 50 dkg étcsokoládé
- 25 dkg vaj
- 7 tojás
- 25 dkg dióbél
- 55 dkg cukor
- 2 zacskó vaníliás cukor
- 32 dkg liszt
- 2 dl tejszín
- 5 dkg kókuszzsír (reformboltban kapható) vagy vaj
- csipetnyi só
- fél zacskó sütőpor
- felaprított pisztácia
- a tepsi kikenéséhez margarin
A dióbelet durvára összevágjuk, 30 dkg csokoládét darabokra tördelünk. Hozzáadjuk a vajat, alacsony hőfokon megolvasztjuk, majd a lábost levesszük a tűzhelyről, és belekeverjük a tojást. A megolvasztott csokoládét nagy keverőtálba csorgatjuk. Hozzáadjuk a kétféle cukrot, a sót, a diót, a lisztet és a sütőport, majd robotgéppel sima tésztává összedolgozzuk. Margarinnal kikent tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben 175°C-on (gáztűzhelynél 2-es fokozaton) kb. 30 percig sütjük. A sütőből kivéve, rácsra téve hűlni hagyjuk. Közben a mázhoz a maradék csokoládét feldaraboljuk, és a tejszínnel, a kókuszzsírral (vajjal) egy edénybe tesszük. Állandó keverés mellett, alacsony hőfokon megolvasztjuk. 15 percig hűlni hagyjuk, majd a süteményre kenjük. Kb. 2 órára hűtőszekrénybe állítjuk. Kockákra vágjuk, és felaprított pisztáciával díszítjük.