- 35 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 3 érett banán
- 25 dkg puha margarin
- 25 dkg cukor
- 4 tojás
- 10 dkg csokoládédara
Máz:
- 20 dkg étcsokoládé
- 1 evőkanál margarin
A sütőport összekeverjük a liszttel. A banánt meghámozzuk és villával szétnyomkodjuk. A sütőt előmelegítjük 180°C-ra. Kivajazunk egy normál méretű tepsit. A margarint összekeverjük a cukorral és a banánnal, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd belekeverjük a sütőporos lisztet és a csokoládédarát is. A tepsibe simítjuk a tésztát, és kb. 20 percig sütjük, majd a tepsiben kissé hűlni hagyjuk. A mázhoz a tortabevonót nagyobb darabokra tördeljük, majd a margarinnal együtt vízfürdőben megolvasztjuk. Simára keverjük, és bevonjuk vele a kihűlt tészta tetejét.
Kovácsné Szepesi Ági receptje.