A tésztához:
- 2 tojás
- 20 dkg margarin
- 4 evőkanál méz
- 1 kiskanál szódabikarbóna (vagy 1 csomag sütőpor)
- 6 evőkanál tej
- 25 dkg cukor
- 45 dkg liszt
A krémhez:
- 2 csomag csokoládés pudingpor
- 1 liter tej
- 3-4 evőkanál cukor
- 1 csomag zselatin
- 5 dl cukrászhab (cukrozott, édes habtejszín)
- 10 dkg csokoládé
A tetejére:
- olvasztott csokoládé
- kókuszreszelék
A tésztához a liszten és a tejen kívül az összes többi hozzávalókat gőz fölött megfőzzük, és utoljára adjuk hozzá fokozatosan a tejet és a lisztet. Fél órát pihentetjük, majd 3 lapot sütünk belőle.
A krémhez 2 csomag csokipudingot megfőzzük 1 liter tejben, 3-4 evőkanál cukorral. Langyosra hűtve hozzáadunk 1 csomag zselatint (amit a hátoldalán lévő utasítás szerint készítünk el és langyosra hűtjük), majd elkeverjük. Ezután fél liter cukrász tejszínhabot jól felverünk keményre, óvatosan hozzákeverjük a csokikrémet és 1 tábla csokoládét durvára reszelve.
A lapokat megtöltjük. A tetejét csokimázzal lekenjük, majd kókuszreszelékkel megszórjuk, avagy tetszés szerint díszítjük.
Jó étvágyat kívánok! 🙂
Váradi Gabriella receptje.