A tésztához:
- 40 dkg rétesliszt
- 25 dkg porcukor
- 2 tojás
- 3 csomag vaníliás cukor
- 4 dl tejföl
- 20 dkg kókuszreszelék
- 18 g sütőpor
A krémhez:
- 2 csomag csokoládés pudingpor
- 5 dl tej
- 4 evőkanál mogyorókrém
- 10 dkg cukor
- 25 dkg vaj
A mázhoz:
- 15 dkg csokoládé
- 1 evőkanál olaj
A díszítéshez:
- 1 csapott evőkanál kókuszreszelék
A tészta hozzávalóit összekeverjük, jól kidolgozzuk, sütőpapírral fedett tepsibe öntjük (23 × 38 cm), és 180°C-ra előmelegített sütőben megsütjük.
A krémhez a tejet a pudingporokkal és a cukorral csomómentesre keverjük, felfőzzük sűrű krémmé, és kihűtjük. A kihűlt pudingos krémhez keverjük a mogyorókrémet, és a vajjal kihabosítjuk. Az így elkészült krémet a kihűlt süteményre kenjük, szépen elsimítjuk.
A mázhoz a csokoládét az olajjal mikróban felolvasztjuk ,csomómentesre keverjük, és a krémre csurgatjuk. A tálcát jól megrázogatjuk, hogy szép sima legyen a süteményen a bevonat. Kókuszreszelékkel meghintjük, és hűtőbe tesszük. Pár óra múlva szeletelhetjük és tálalhatjuk.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!