- 50 dkg liszt
- 3 dkg élesztőből kovász
- 1 tojássárgája
- 1 dl étolaj
- 2 evőkanál cukor
- pici só
Ezeket összedolgozzuk, hogy lágy tésztát kapjunk és kelesztjük kb. 40 percig. Aztán megint összedolgozzuk egy kicsit, és még 20 percig pihentetjük. 5 cipóra osztjuk és kis kerek lapokat nyújtunk belőle. Felszeleteljük, mint a pizzát, majd minden kis szeletet megkenünk a következő krémmel:
- 25 dkg lágy margarin
- ízlés szerint cukor
- 2-3 evőkanál kakaópor
- 1 evőkanál kókuszreszelék (amit előzőleg beáztatunk egy kis forró vaníliacukros tejbe)
Aztán a szélesebb felétől feltekerjük a kifliket, beletesszük a tepsibe, a tetejüket megkenjük felvert tojással, és 180°C-ra előmelegített sütőben kisütjük.
Vetésiné Szuhánszki Éva receptje.