A tésztához:
- 4 tojás
- 8 dkg olvasztott vaj
- 20 dkg cukor
- 3 dl tej
- 40 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 citrom leve
- 1-2 evőkanál holland kakaópor
A tetejére:
- ribizli
- áfonyaszemek
A tojásokat két edénybe töröm fel, 2-2, és a többi hozzávalót is kettéveszem. A sárgáját a cukor felével és az olvasztott vajjal habosra kikeverem. A citrom levét is hozzáadom, majd a tej felét, a 20 dkg sütőporos lisztet, és végül beleforgatom a tojásfehérjék felvert habját. A csokissal is ugyanez az eljárás, csak ahhoz a citrom helyett a kakaóport adom hozzá. Sütőpapírral bélelt tepsibe először 2 kanál sárga masszát tettem a közepére, ebbe tettem 2 kanál csokisat, a csokis közepébe a sárga masszát, és ezt addig ismételtem, amíg a masszák el nem fogytak. Ekkor egy kicsit megráztam a tepsiben, de nem kentem el, hagytam, hogy szépen szétterüljön. Ekkor a tetejére szórtam a gyümölcsöket. 170-180°C-on megsütöttem, majd miután kihűlt, porcukorral meghintettem. Gyors, olcsó és finom.
Domján Mária receptje.