A tésztához:
- 1 nagyobb banán
- 2,5 dl tej
- 1 tojás
- 6 dkg olvasztott margarin
- 20 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
- 12 dkg cukor
- 12 dkg sütésálló csokicsepp, vagy étcsokoládé apróra vágva
A krémhez:
- 10 dkg fehér csokoládé
- 6 evőkanél tejszín
- 2 dl habtejszín keményre felverve (pl. Hulala)
A sütőt előmelegítjük 180°C-ra. Egy 12 részes muffinformát kenjünk ki vajjal, vagy béleljük papírkapszlikkal. Egy tálban a banánt villával összetörjük, és hozzákeverjük a tejet, a tojást és az olvasztott margarint. A lisztet, sütőport a banános keverékhez szitáljuk. Hozzáadjuk a cukrot, simára keverjük. Végül óvatosan beleforgatjuk a csokit. A formákat a tésztával kétharmad részig töltjük, legyen helyük megnőni. 😉 A muffinokat 20 perc alatt szép aranybarnára sütjük. (Tűpróbát azért végezzünk!)
A krémhez a tejszínt felmelegítjük (nem forraljuk!!!), beletördeljük a fehér csokoládét, majd egészen addig kevergetjük a tűzhelyen, amíg teljesen egynemű nem lesz. Az így kapott ganache krémünket langyosra hűtjük, és a félig felvert tejszínhabba óvatosan beleforgatjuk, majd a csokis elegyet együtt keményre felverjük. Habzsákba töltjük és kedvünk szerint díszítjük a muffin tortácskáinkat.
Jó étvágyat kívánok!
Varga Anikó receptje az OlajBogyó receptes oldalról.