- 4 tojás
- 25 dkg liszt
- 1 dl étolaj
- 1 dl tej
- 20 dkg porcukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 evőkanál kakaó
- vaj és liszt a forma kikenéséhez
A tojások sárgáját habosra keverjük a porcukorral. Hozzáadjuk a lisztet, amit előzőleg összekevertünk a sütőporral és átszitáltunk. Hozzáadjuk a tejet és az olajat. Jól összedolgozzuk, majd óvatosan beleforgatjuk a tojások keményre vert habját. A massza kétharmadát az előkészített formába töltjük. A maradékba keverjük a kakaóport, és a tészta tetejére kanalazzuk. Előmelegített sütőbe tesszük és ötven perc alatt készre sütjük. Adhatunk hozzá ízlés szerint mazsolát, aszalt gyümölcsöt, szeletelt mandulát.
Nem kell megijedni ha a teteje gyorsabban barnulna, én letakarom sütőpapírral és így sütöm tovább tűpróbáig. Ízlés szerint le lehet önteni csokival, de porcukorral is mutatós.
Pici receptje.