A narancsos részhez:
- 3 közepes tojás
- 100 g kristálycukor
- 80 g átszitált finomliszt
- 13 g átszitált kukoricaliszt
- 20 g olvasztott vaj
- 1/4 teáskanál citromsárga ételszínezék
- 1 narancs reszelt héja
A csokoládés részhez:
- 3 közepes tojás
- 100 g kristálycukor
- 80 g átszitált finomliszt
- 20 g olvasztott vaj
- 30 g átszitált kakaópor
Melegítsük elő a sütőt 170°C-ra, és sütőpapírral béleljünk ki egy kisebb, avagy közepes méretű tepsit (én 32 × 23 cm-esben sütöttem).
Először a narancsos részt készítjük el. Géppel verjük fel a tojásokat, adjuk hozzá a cukrot, és keverjük fehéredésig, sűrűsödésig. Forgassuk bele az átszitált liszteket, majd az olvasztott vajat, legvégül az ételszínezőt és a reszelt narancshéjat. A csokoládés részt is ugyanilyen módon készítsük el, kakaóport adva hozzá.
A tepsibe fektetett sütőpapírt lesúlyozhatjuk a négy sarkába pöttyintett tésztával, akkor nem fog feltekeredni, amíg megformázzuk. Töltsük a kétféle masszát két nyomózsákba, illesszünk rájuk nagyobb csővégeket. Most tartsuk egymás mellett szorosan a kettőt, és egyszerre nyomva, középről kiindulva, rajzoljunk csigavonalat a sütőpapírra. Ha a tepsit forgatjuk közben, talán szebb és szabályosabb lesz a minta, de az is meglehet, hogy ekkor már négykezes a dolog, és egy kis segítséget kell kérnünk. Végül is mindegy, hogy milyen módon mintázzuk, a lényeg, hogy csíkos legyen. 🙂
Ha elkészültünk, süssük kb. 10 percig, majd a sütőből kivéve hagyjuk hűlni még 10 percig a tepsiben. Ezután borítsuk rácsra és húzzuk le róla óvatosan a sütőpapírt. Könnyebb lesz, ha a süti közepén a papíron ejtünk egy kis bevágást, és onnan indulunk el. Szeleteljük kockákra, és tálaljuk.
Nagyon finom, egyszerű és mutatós. Jó étvágyat kívánok!
Szabókiné Jung Andrea receptje.