Tészta:
- 4 tojás
- 17 dkg kristálycukor
- 5 evőkanál víz
- 15 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 5 dkg durvára vágott dió
Krém:
- 1 csomag puncsízű pudingpor
- 3 dl tej
- 2 csomag vaníliás cukor
- 15 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
Díszítés:
- olvasztott csokoládé
A tésztához 4 tojássárgáját kikeverünk 17 dkg kristálycukorral és 5 kanál vízzel. Hozzáadjuk a lisztet, amibe 1 csomag sütőport és keverünk, majd a durvára vágott diót és a 4 tojás felvert habját. Kivajazott, lisztezett, közepes méretű tepsiben szép világosra sütjük.
A krémhez a pudingport a tejben jól elkeverjük a vaníliás cukorral együtt, sűrűre főzzük, majd kihűtjük. A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd a kihűlt krémhez adjuk, együtt jól kihabosítjuk, és a tészta tetejére simítjuk. Díszítésként csokimázzal lecsorgatjuk.
Demkóné Márti receptje.