Tészta:
- 4 tojás
- 17 dkg kristálycukor
- 5 evőkanál víz
- 14 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 5 dkg durvára vágott dió
A tésztához 4 tojássárgáját kikeverünk 17 dkg kristálycukorral és 5 evőkanál vízzel, majd hozzáadjuk a 14 dkg lisztet, amibe 1 csomag sütőport is keverünk. Ezután 5 dkg durvára vágott diót és a 4 tojás felvert habját forgatjuk bele. Kivajazott, lisztezett tepsiben szép világosra sütjük.
Krém:
- 1 csomag puncs pudingpor
- 3 dl tej
- 2 csomag vaníliás cukor
- 15 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
Máz:
- olvasztott csokoládé
A krémhez 1 csomag puncs pudingport 3 dl tejben jól elkeverünk 2 csomag vaníliás cukorral, majd sűrűre főzzük és kihűtjük. 15 dkg margarint, 15 dkg porcukorral habosra keverünk, majd a kihűlt krémhez adjuk és az így elkészült krémet a tészta tetejére kenjük. Csokimázzal lecsorgatjuk.
A képen látható sütemény másfélszeres adag.
Mericsné Marika receptje.