A rendesen kinyújtott vékony rétestésztát hajtogassuk négy rétbe, s minden rétegét egy kicsit zsírozzuk meg. Az abroszon levő összehajtott tésztának legszélére, félujjnyi szélesen, igen vékonyan, késsel kenjünk szilvaízt. A szilvaízes, szalagforma tésztát olyan keskenyen hajtsuk föl az üres tésztára és vágjuk el késsel, hogy egy ujjnyi széles, szilvaízzel töltött tésztaszalagokat szabdaljunk az egész nagy rétestésztából. Ha ezzel megvagyunk, a hosszú, szilvaízzel töltött tésztaszalagokat vagdaljuk föl arasznyi hosszúságra, és formáljunk belőlük S-alakú, szép kis apró csigaréteseket. Tegyünk egy lapos edénybe egy kanál zsírt lángtűzre; ha a zsír, forró, rakjuk tele az edényt csigarétessel. Ügyeljünk a sütésre, mert ez a finom, száraz tészta gyorsan pirul; rakjuk lapos tálba s tálaljuk gyorsan. Melléje adjunk porcukrot.