Tészta:
- 40 dkg rétesliszt
- 2 dkg élesztő
- 2 tojás sárgája
- 2 evőkanál olaj
- 1 evőkanál cukor
- szükség szerint tej
- só
Töltelék:
- 20 dkg darált dió
- 1-2 dl tej
- 5 dkg vaj
- 5 dkg mazsola
- fél citrom reszelt héja
- 2-3 evőkanál barackíz
- 1 evőkanál cukor
A tetejére:
- 1 tojás
- 1 dl tej
- 1 evőkanál cukor
Az élesztőt egy deci, a cukorral ízesített langyos tejben megfuttatjuk, majd a többi tésztához valóval összedolgozzuk. Annyi langyos tejet veszünk hozzá, hogy nem túl puha kelt tésztát kapjunk, majd letakarva, langyos helyen duplájára kelesztjük. Amíg a tészta kel, a töltelékhez a cukorral ízesített tejet felforraljuk, a darált diót beleforgatjuk, a tűzről levéve a jól megmosott mazsolával, a reszelt citromhéjjal, a barackízzel, a vajjal összedolgozzuk. A kisujjnyi vastag, hosszúkás téglalappá nyújtott tésztára kenjük, összegöngyöljük, majd koszorú alakban úgy hajlítjuk meg, hogy a két végét összenyomhassuk. Ezt a koszorút egy kikent tepsire fektetjük, tojással megkenjük, 15-20 percig pihentetjük, majd mintha szeletelnénk, félig bevágjuk, hogy szépen szétnyíljon, de azért egészben maradjon. A forró sütőben megsütjük, a sütés vége felé forró cukros tejjel is meglocsolhatjuk. Ha kihűlt, egészben rakjuk tálra, sőt a tetejét még citrommázzal is megöntözhetjük, ami szépen rádermed.