- 50 dkg finomliszt
- kevés só
- 28 dkg margarin
- 21 dkg szitált porcukor
- 1 citrom apróra vágott héja
- 1 kávéskanál fahéj
- kevés tört szegfűszeg
- 1 egész tojás
- gyümölcsbefőtt
- felvert tojás
A lisztet megsózzuk, azután a margarinnal eldörzsöljük, majd hozzáadjuk a cukrot, citromhéjat, fahéjat, tört szegfűszeget. Nyújtóval jól összekeverjük, majd a közepére egy mélyedést készítünk, amibe beleütünk 1 egész tojást. Mindezt jól összedolgozva finomtésztát készítünk, amelyet kisujj vastagra kinyújtunk, és egy nagy tepsibe helyezünk. Tetszőleges befőttel megrakjuk. Tésztamaradékból vékony rácsot készítünk rá, felvert tojással bekenjük, aztán sütőbe tesszük, és szép világosbarnára megsütjük. Amint kivettük a sütőből, egyenlő négyszögeket vágunk belőle és tálra rakjuk.