- 6 tojás
- 6 evőkanál cukor
- fél csomag sütőpor
- 6 evőkanál liszt
- egy csésze dió
- kevés tej
- meggy
A 6 tojást a cukorral jó keményre felverem, hozzáadom a sütőport, és a lisztet. Mindezt szép lassan összekeverem, majd hozzáadom a diót, és ha szükséges, egy kevés tejet is. Különlegességként szórhatunk bele egy kis meggyet, majd előmelegített sütőben süssük készre.
Meggyöntettel is elkészíthető:
- 20 dkg meggy
- 1/2 csomag tejszínízű pudingpor
- egy csepp vaníliaaroma
- 5 evőkanál cukor
- fél liter víz
A meggyet a vízzel feltesszük főni, hozzáadjuk a cukrot és a vaníliaaromát, főzzük körülbelül tíz percig, majd hozzáadjuk a pudingport, amit kikeverünk előtte egy dl vízzel. Szirup állagúra főzzük, és a sütire öntjük.
Jó étvágyat kívánok a sütihez!
Kasza Józsefné Raknics Magdolna receptje.