Tészta:
- 25 dkg sütőmargarin
- 1 tojássárgája
- 45 dkg liszt
- 3 dkg élesztő
- 7 dkg cukor
- egy csipet só
- 1 dl tejföl
- 1 egész tojás a tészta megkenéséhez
Töltelék:
- 1 kg kimagozott cseresznye
- 10 dkg darált dió
- cukor ízlés szerint
A margarint a liszttel elmorzsoljuk. Az élesztőt a tejfölben elkeverjük, majd a tojássárgájával, a cukorral és a sóval együtt a liszttel összedolgozott margarinhoz adjuk. Meggyúrjuk a tésztát, fél óráig hűvös helyen pihentetjük, majd megfelezzük. Az egyik felét a tepsinek megfelelő méretre nyújtjuk, belefektetjük a tepsibe és rásimítjuk a tölteléket. A másik, kinyújtott tésztalapot ráhelyezzük és villával megszurkáljuk. Az egész tojást felverjük, majd megkenjük vele a tésztát. Előmelegített sütőben 180°C-on 20-25 percig sütjük.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!