Tészta:
- 20 dkg liszt
- 20 dkg cukor
- 20 dkg darált dió
- 1 egész tojás
- 1/2 csomag sütőpor
- 15 dkg margarin
Töltelék:
- 75 dkg túró
- 15 dkg margarin
- 15 dkg cukor
- 3 evőkanál liszt
- 5 tojássárgája
- 1 csomag vaníliás cukor
Hab:
- 5 tojásfehérje
- 20 dkg cukor
A tészta alapanyagait jól összedolgozzuk, közepes tepsibe nyomkodjuk, és előmelegített sütőben 5-10 percig sütjük. A tölteléket is elkészítjük, jól kikavarjuk és egyenletesen az elősütött tészta tetejére simítjuk. Visszatesszük a sütőbe és közben az 5 tojásfehérjéből 20 dkg cukorral kemény habot verünk. A tészta tetejére kenjük és megszárítjuk.
Nagyon finom sütemény!
Jung Istvánné receptje.
Kép forrása: Okoskonyha