A tésztához:
- 60 dkg liszt
- 10 dkg olvasztott vaj
- 1 tojás
- 2 csomag vaníliás cukor
- 3 evőkanál kristálycukor
- 4 dl tej
- 3 dkg friss élesztő
- 1 csipet só
A töltelékhez:
- 10 dkg puha vaj
- 2 púpos evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 7 evőkanál kristálycukor
A kenéshez:
- 1 tojássárgája
- 1 evőkanál kristálycukor
- 1 evőkanál tej
A langyos tejbe beletesszük a 3 evőkanál cukrot, elmorzsoljuk benne az élesztőt és ebben felfuttatjuk. A tészta száraz hozzávalóit elkeverjük, hozzáadjuk az élesztős tejet, a tojást, az olvasztott vajat, és összegyúrjuk. Meleg helyen duplájára kelesztjük a tésztánkat. Míg kel a tészta, elkészítjük a tölteléket: a puha vajat kikeverjük a kakaóporral és a cukorral úgy, hogy a cukor szemcsés maradjon.
A megkelt tésztát két egyenlő részre osztjuk és az egyiket téglalap alakúra nyújtjuk. Megkenjük a töltelékkel. A tészta másik felét is kinyújtjuk és ráhelyezzük a töltelékkel megkent tésztára. A hosszabbik részénél kb. 2 cm széles csíkokra vágjuk (kb. 10-12 csíkot kapunk). Mindegyik csíkot lazán megcsavarjuk néhányszor és feltekerjük csigába. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, kb. 10 percig pihentetjük, lekenjük a cukros tejes tojássárgájával és előmelegített, 180°C-os sütőben megsütjük.
Boribonka készítette el eme nagyszerű receptötlet alapján.