- 5 dl tej
- csipetnyi só
- 25 dkg rétesliszt
- 3 tojás
- 3 dkg cukor
- 10 dkg vaj
A tálaláshoz:
- porcukor
- baracklekvár
A tejet picit megsózom, majd beleszórom a lisztet. Ezután beledolgozom a tojássárgákat, majd a habbá vert tojásfehérjét is beleforgatom. A vajat egy nagyobb serpenyőben felforrósítom, beleöntöm a masszát és lefedve hagyom párolódni, pirulni. Ha már kezd megszilárdulni, cukorral meghintem és villával többször egymás után darabokra szaggatom, miközben tovább pirítom. Ha már szép aranyszínű, ropogós, lehúzom a tűzről és melegen tálalom. Porcukorral meghintem, sárgabaracklekvárt csepegtetek a tetejére.
Vass Lászlóné Edit receptje alapján készült, hálás köszönet érte, nagyon finom!
Szabókiné Jung Andrea készítette el.