- 15 dkg rétesliszt
- 15 dkg darált dió
- 8 dkg margarin
- 1 tojás
- 5-8 tojásfehérje
- 1 dkg élesztő
- 3 evőkanál porcukor
- baracklekvár
A lisztet a margarinnal összegyúrjuk, késhegynyi szódabikarbóna hozzáadásával. Hozzáadjuk még a tojássárgáját, egy evőkanál porcukrot, fél csésze tejet (amit egy evőkanál cukorral megmelegítve, az élesztőt belemorzsolva, lefedve 10-15 perc alatt kovásszá alakítottunk) és összegyúrjuk. A tésztát tepsi méretűre nyújtjuk és a tepsibe tesszük, közepes meleg sütőben világosbarnára sütjük. Ha kész, kivesszük a sütőből, és a meleg tésztára vastagon baracklekvárt kenünk, majd ráterítjük a dióval és 2 evőkanál porcukorral habbá vert tojásfehérjét. Lassú tűznél közepesen pirosasbarnára sütjük, vaníliás porcukorral megszórjuk és felvágjuk.
Győrödi Miklós receptje.