Lassan lejár a narancsszezon, ám könnyed és selymes krém is készülhet belőle, amivel süteményeket tölthetsz meg, palacsintára kenheted, öntetként tálalhatod, vagy akár mártogatósnak is jó ötlet lehet…
- 1 (bio) narancs reszelt héja és leve
- 1 (bio) citrom reszelt héja és leve
- 8 dkg porcukor
- 2 tojás
- 6 dkg vaj
Egy edényben vizet forralunk. A citrusok héját lereszeljük, levüket kifacsarjuk, tűzálló üvegedénybe tesszük, elkeverjük benne a cukrot, a tojást és a vajat, majd vízgőz felett 10-15 perc alatt krémes állagúra „főzzük”. Csavaros üvegbe téve, hűtőben akár több napig is tárolhatjuk. A felhasználására pedig csak a fantáziánkat mozgósítsuk! Psssszt… vaníliafagyira csorgatva ellenállhatatlan!! 😉
Kötényeket felkötni, csak 20 perc az egész!
Amennyiben nem kedveled a krémben a rusztikus citrushéjakat, javaslom, passzírozd át sűrű szitán! 😉
Olajbogyó receptje.