A tésztához:
- 6 tojás
- 10 dkg cukor
- 12 dkg liszt
A krémhez:
- 3-4 evőkanál citrom- vagy narancslikőr
- 4 dl tej
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 1 citrom
- 4 tojássárgája
- 20 dkg cukor
- 30 dkg vaj
A díszítéshez:
- mandulaforgács
- zselés cukorka
- csokifigura
A tészta hozzávalóiból egy kerek piskótát sütünk. A krémhez a tejet a pudingporral, a citrom reszelt héjával és levével, a tojássárgákkal és a cukorral összedolgozzuk, majd kis lángon kevergetve sűrűre főzzük. A vajat kihabosítjuk és a kihűlt krémhez adjuk. A tortát három részre vágjuk, a lapokat likőrrel meglocsoljuk, megkenjük krémmel és egymásra helyezzük. A torta tetejét és az oldalát is megkenjük krémmel, majd mandulaforgáccsal megszórjuk és zselés cukorkával, valamint egy csokifigurával a közepén díszítjük.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!