- 10 tojás
- 10 evőkanál cukor
- 10 evőkanál liszt
- 1 csomag sütőpor
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 1 liter tej
- 50 dkg margarin
- 4 csomag vaníliás cukor
- 20 dkg porcukor
- 1 citrom leve és reszelt héja
A tojásokat szétválasztom, a fehérjét felverem. Ha kész, kanalanként hozzáadom a cukrot, közben tovább verem, míg kemény habbá válik. Egyenként hozzáadom a tojássárgákat és habbá verem. A lisztet összekeverem a sütőporral, és óvatosan összeforgatom a habos masszával. Kivajazott kerek tortaformában 150°C-on megsütöm. A tejben megfőzöm a pudingot és a vaníliás cukrot. Kihűtöm. A margarint kikeverem a porcukorral, hozzáadom a kihűlt pudingot, a citrom levét, reszelt héját, és az egészet újra kikeverem. A kihűlt piskótát 4 részre vágom, és megtöltöm a krémmel úgy, hogy az oldalaira és a tetejére is kerüljön.
Pápistáné Tünde receptje.