Az omlós tésztához:
- 20 dkg liszt
- 1 tojás
- 10 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
A tortaforma kikenéséhez (26 cm):
- vaj
A szóráshoz:
- zsemlemorzsa
- 1 doboz felezett őszibarack
A túrókrémhez:
- 4 tojás
- 22 dkg cukor
- 1 citromaroma vagy 1 nagy citrom leve és reszelt héja
- 1 kg túró
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 2 dl tej
Ezenkívül:
- citromszeletek és porcukor a díszítéshez
A lisztet a munkalapra szitáljuk és mélyedést készítünk bele, a tojást hozzáadjuk. A vajat darabokban a liszt közepébe tesszük, a cukrot és a vaníliás cukrot beleszórjuk. Az egészet sima tésztává dolgozzuk. A tésztát fóliában legalább 1 órára hűtőbe tesszük. Ezután a tortaforma nagyságának megfelelően kinyújtjuk. A kivajazott és a morzsával megszórt formába tesszük, és a tészta peremét megemeljük. A felezett barackokat lecsepegtetjük és a tésztán elrendezzük. A tojásokat a cukorral, citromaromával habosra felverjük. Először a túrót, majd az átszitált pudingport,v égül a tejet keverjük hozzá. A túrómasszát a tésztára terítjük, és a tortát 50-60 perc alatt megsütjük 180°C-ra előmelegített sütőben (légkeveréses 160°C). A kisült tésztát vegyük ki a sütőből és egy rácson hűtsük ki. Vegyük ki a formából és helyezzük el egy tálcán. Díszítsük citromkarikákkal és levelekkel. Hintsük meg porcukorral, és tálalásig tegyük hűtőszekrénybe.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!