- 6 tojás
- 6 evőkanál kristálycukor
- 8 evőkanál liszt
- 1/2 csomag sütőpor
- 2 citrom
- 3 dl tej
- 20 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- lekvár
- zsiradék a tepsi kenéséhez (vagy sütőpapír)
6 tojásból, 6 evőkanál kristálycukorból, 5 evőkanál lisztből, a sütőporból, fél citrom reszelt héjából nagy gázos tepsiben piskótát sütünk. Miután kész, lehúzzuk róla a sütőpapírt, a két szélét vékonyan egy éles késsel levágjuk (így nem töredezik be majd feltekerés közben). A felőlünk eső szélétől (vagyis ahol elkezdjük majd feltekerni) kb. 2 cm távolságra ejtünk egy bevágást végig, de nem vágjuk át a tésztát, csak bevágjuk, mert így majd sokkal szebben lehet feltekerni és megtölteni. Érdemes ezt minden más piskótatekercs esetében is mindig megtenni, próbáljátok ki, tényleg okos dolog! Ha kész vagyunk ezzel pár hasznos trükkel, még melegen feltekerjük.
A krémhez 3 dl tejet 3 evőkanál liszttel sűrűre főzünk, és hagyjuk kihűlni. A margarint a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a fél citrom levét (nyugodtan lehet többet is, én is egy egész citrom levét belefacsartam) és reszelt héját, majd összevegyítjük a kihűlt lisztes krémmel. Ezt csak hidegen szabad, mert másképp elfolyik a krém. A piskótát kiterítjük, vékonyan megkenjük lekvárral, és egyenletesen ráterítjük a fele citromkrémet. Feltekerjük, bevonjuk a krém másik felével, és végül hajszálvékony citromkarikákkal díszítjük. Hűtőbe tesszük pár órára, majd vizes késsel szeleteljük.
Ágicca receptje.