Tészta:
- 60 dkg finomliszt
- 2 tojás
- 2 dkg élesztő
- 20 dkg porcukor
- 25 dkg vaj
- 1/2 csomag sütőpor
- 1/2 citrom leve
- 1 citrom reszelt héja
- pici só
A lapok közé:
- szilvalekvár
Krém:
- 3 dl tej
- 25 dkg porcukor
- 5 dkg finomliszt
- 30 dkg vaj
Díszítés:
- 2 csomag dr. Oetker citromos máz
- olvasztott csokoládé
A tésztához az alapanyagokból meggyúrom a tésztát, majd négyfelé osztom. Kivajazott-lisztezett, 30 × 36 cm-es tepsibe belehelyezem az egyik kinyújtott lapot, megkenem szilvalekvárral majd ráborítok egy másik tésztát, megböködöm villával, s 180°C-ra előmelegített sütőben rózsaszínűre sütöm. Ezt megismétlem a másik két tésztával is. A kihűlt két tésztalap közé töltöm majd a krémet.
A krémhez a tejet a porcukorral és a liszttel felfőzöm, majd kevergetve kihűtöm. A vajat habosra keverem, hozzáadagolom a főzött krémet, majd együtt jól kihabosítom. Megtöltöm a lapokat.
A süti tetejére készítek 2 zacskó citromos mázat, majd becsokizom a tetejét.
Havasi Zsuzsa receptje.