Tészta:
- 60 dkg liszt
- 20 dkg cukor
- 10 dkg zsír
- 2 tojás
- 1 kiskanál szódabikarbóna, vagy 2 dkg szalakáli
- 2 dl langyos tej
Krém:
- 40 dkg margarin
- 40 dkg porcukor ezt habosra keverjük
- 6 dl tej
- 6 kanál liszt
- 2 evőkanál cukor
- 2 citrom héja és leve
A lisztet a zsírral elmorzsoljuk, belekeverjük a cukrot, a szódabikarbónát, a tojást, a langyos tejet. Gyenge tésztát gyúrunk amit picit pihentetünk nem kell sokáig 4 részre vesszük és 35 x 40 cm-es tepsiben lapokat sütünk. A margarint a porcukorral kihabosítjuk. A tejet, a liszttel, a cukorral, a citrom héjával és levével összefőzzük, és amikor kihűlt összekeverjük a cukros margarinnal. Tetejére csokimáz kerül.
Hontiné Lopkovitz Ágnes receptje.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!