Tésztához:
- 38 dkg liszt
- 7,5 dkg vaj vagy margarin
- 2 tojás
- 10 dkg cukor
- fél csomag sütőpor
- 0,7 dl tej
Krémhez:
- 7,5 dl tej
- 3 cs vanília ízű pudingpor
- 15 dkg vaj vagy margarin
- 10-15 dkg cukor
- 1 citrom leve
- 1 dl tejszín
Mázhoz:
- 25-30 dkg porcukor
- 1 citrom leve
- 1-2 evőkanál víz
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd négy részre osztjuk és egyenként 32×20 cm-es, téglalap alakúra nyújtjuk. 175 °C-ra előmelegített sütőben, zsírozott, lisztezett tepsi hátulján világos színűre sütjük kb 8-10 perc alatt. A pudingport a cukorral, tejjel és a tejszínnel összekeverjük és folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük. Ha kihűlt a krém, hozzákeverjük a puha vajat vagy margarint és a citrom levét. Jól kikavarjuk és megkenjük vele a 3 lapot. A negyedik lap tetejére máz kerül. A mázhoz a cukrot, citrom levét és a forró vizet összekeverjük és egy kanállal kicsit kihabosítjuk. A 4. lap tetejére kenjük és hűtőbe tesszük dermedni. Hűlés után szeleteljük.
Csenki Renáta receptje.