Tészta:
- 60 dkg liszt
- igény szerint tejföl (kb. 2 dl)
- 2 tojássárgája
- 1 csomag sütőpor
- 12 dkg porcukor
- 20 dkg margarin
Töltelék:
- ízlés szerint baracklekvár
- 25 dkg darált dió
- 10-15 dkg kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
Krém:
- 5 dl tej
- 3 evőkanál liszt
- 1 evőkanál kristálycukor
- 25 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 1 citrom + 1 citrom reszelt héja
A tészta hozzávalóit annyi tejföllel, amennyit felvesz, összegyúrom. Négy cipóba osztom, majd a tepsi mérete szerint nyújtom. A tepsit gyengén megkenem fagyos margarinnal, beleteszem az első lapot. Bőven megkenem házi baracklekvárral, rászórom az ízlés szerinti kristálycukorral és vaníliás cukorral összekevert darált diót. Azután ráteszem a másik lapot, és szép világospirosra megsütöm. Ha elkészült, félreteszem. A másik két lapot külön-külön megsütöm, világosabbra, mint a diósat, majd kihűtöm.
A krémhez a lisztet és a cukrot elkeverem a tejjel, felfőzöm, kihűtöm. A margarint a porcukorral habosra keverem, a citrom levét és reszelt héját is beleteszem. A kihűlt lisztes krémmel is jól összedolgozom, majd három részre osztom. Az alsó lapot megkenem krémmel, ráteszem a kihűlt diós lapot, és annak a tetejére is krémet teszek. Majd beborítom a negyedik lappal, amelynek a tetejére szintén krém kerül. Vizes villával egyenes vagy kacskaringós mintákat húzok, és egy citrom héját vékonyan ráreszelem. Úgy is szép, ha csokoládét reszelünk a fehér krém tetejére.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!