- 3 tojás
- 5 dkg cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 kis poharas natúr joghurt
- 1 citrom reszelt héja
- csipet só
- 8 dkg darált mák
- 8 dkg liszt
- 1 tasak sütőpor
Máz:
- 20 dkg porcukor
- citromlé
A sütőt 180 °C – ra előmelegítjük. Egy 25 x 12 cm – es formát kibélelünk sütőpapírral.
A tojást habosra keverjük a cukrokkal, majd hozzáadjuk a joghurtot, a sót, a citrom héját és hozzáforgatjuk a sütőporral vegyített mákos lisztet. A masszát a formába simítjuk és kb 40 – 45 perc alatt – tűpróbáig sütjük.
Ha a sütemény megsült, rácsra borítva kihűtjük. A porcukrot átszitáljuk és annyi citrom levet keverünk hozzá, hogy jól kenhető masszát kapjunk, ezután rákenjük sütemény tetejére. Száradni hagyjuk, majd felszeletelve pikáns lekvárral kínáljuk.
Baloghné Kele Judit receptje.
Látogassátok meg Juditka konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!