A tésztához:
- 55 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 20 dkg vaj
- 1 csomag sütőpor
- 3 tojássárgája
- kevés tej
A krémhez:
- 7,5 dl tej
- 5 evőkanál liszt
- 1 citrom
- 25 dkg porcukor
- 25 dkg vaj
- baracklekvár
A mázhoz:
- 2 tojásfehérje
- 25 dkg porcukor
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 4 részre osztjuk. 4 lapot sütünk közepes méretű tepsi hátán. A krémhez a tejjel, cukorral, liszttel sűrű pépet főzünk. Kihűtjük, majd a citrom héját belereszeljük és a citrom levét is hozzáadjuk. A margarint kihabosítjuk és a masszával jól összekeverjük. A lapokat betöltjük ilyen módon: citromos krém-lap-lekvár-lap-citromos krém-lap. A tojásfehérjéket a cukorral keményre verjük és a tésztára simítjuk.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!